HISTORIA

CHEFEN JOHAN

Har en yrkesbakgrund som målare, men även en lärarexamen och en fast läktarplats på Malmö FF.


När Malmö inte spelar går Johan gärna ut på sjön med fiskebåten och drar hem en och annan tävlingsvinst, eller gädda.


Lika engagerad som han är i varje match och fångst, är han mån om att hålla trivsel och lönsamhet på hög nivå.

ÄROFYLLDA UPPDRAG


Malmö Live är ett av de större projekt vi har fått genomföra och är stolta att ha på vår lista. Både hotell,  konsert och kongress har målats med säkra penseldrag av våra målare.


Den nya delen av Triangel-galleriet samt bostäder i anslutning är också ett uppdrag som vi kan vara stolta över, och vi har många, många fler!


Vi är också goda ramavtalspartners med JM AB och har målat många JM-bostäder genom åren, bland annat i Lomma och Malmö.  Vårt starka mål är att fortsätta leverera kvalitetsmålning till nöjda kunder.

Malmö live
Malmö live
Under byggtiden
Under byggtiden
KKH Malmö Live, Skanska
Kvarteret Triangeln, Malmö
Kvarteret Triangeln, Malmö
Köpcenter Triangeln
Köpcenter Triangeln
Lomma strand
Lomma strand

EN PIGG ÅTTIOÅRING


Vårt 80-års jubileum firades med alla våra medarbetare hösten 2014.


Vi på Ernst E är stolta att vi har varit med så länge, att våra målare presterar varje dag och att vår yrkestradition lever vidare med den nya generationen.


Vi ser fram emot att få måla i minst åttio år till!Välkommen att kontakta oss!

VI ÄR ETT MODERNT 80-ÅRIGT FÖRETAG

Företaget startades av Ernst Hansson på tidigt trettiotal och var beläget på väster i Malmö. Det var en försiktig start med 2-3 målare anställda, mestadels sommartid.

Sonen Bertil Hansson började vid unga år att arbeta i företaget. Efter utbildning i avtal och prislista arbetade han tillsammans med fadern upp företaget.

Tillväxten var god och på sextiotalet omfattades företaget av 30-35 anställda målare. År 1968 flyttade företaget till Hasselgatan. Efter tillväxten behövdes moderna lokaler och den egna fastigheten på Sporregatan 8 byggdes och stod klar med lager, kontor och en del för uthyrning år 1978.

Christer Persson anställdes vid företaget 1978, först som målare och kort efter det som arbetsledare. 1994 tillträdde Christer posten som VD och har i fyrtio år drivit Ernst E Hanssons målerifirma som i dagsläget har ett fyrtiotal anställda. 2018 gick han i pension och efterträddes av Johan Burman som har varit arbetsledare på firman i tio år.

Sedan 1988 är företaget ett helägt dotterbolag till Celanderkoncernen i Göteborg.

Vi är medlem i Måleriföretagen i Sverige, Malmös Målaremästare samt Målaremästarna i Skåne.