Vi är medlem i Måleriföretagen i Sverige, Malmös Målaremästare samt Målaremästarna i Skåne.

VI ÄR ETT MODERNT 80-ÅRIGT FÖRETAG

Företaget startades av Ernst Hansson på tidigt trettiotal och var beläget på väster i Malmö. Det var en försiktig start med 2-3 målare anställda, mestadels sommartid.

 

Sonen Bertil Hansson började vid unga år att arbeta i företaget. Efter utbildning i avtal och prislista arbetade han tillsammans med fadern upp företaget.

 

Tillväxten var god och på sextiotalet omfattades företaget av 30-35 anställda målare. År 1968 flyttade företaget till Hasselgatan. Efter tillväxten behövdes moderna lokaler och den egna fastigheten på Sporregatan 8 byggdes och stod klar med lager, kontor och en del för uthyrning år 1978.

 

Sedan 1988 är företaget ett helägt dotterbolag till Celanderkoncernen i Göteborg.

 

CHEFEN CHRISTER

Christer Persson anställdes vid företaget 1978, först som målare och kort efter det som arbetsledare. 1994 tillträdde Christer posten som VD och har sedan dess drivit Ernst E Hanssons målerifirma som i dagsläget har ett fyrtiotal anställda.

 

Christer är en skicklig seglare och har tidigare tävlat i kappsegling med framgång. Han tar gärna en tur ut till havs på sin lediga tid och styr Ernst E lika säkert som sin segelbåt.

EN PIGG ÅTTIOÅRING

 

Vårt 80-års jubileum firades med alla våra medarbetare hösten 2014.

 

Vi på Ernst E är stolta att vi har varit med så länge, att våra målare presterar varje dag och att vår yrkestradition lever vidare med den nya generationen.

 

Vi ser fram emot att få måla i minst åttio år till!

 

 

Välkommen att kontakta oss!

Ernst E Hansson Målerifirma AB | 040 - 22 35 20 | ernste@ernstehansson.se